Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ. Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΚΤ.ΥΠ ΑΕ"



ΨΗΦΙΣΜΑ– ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
στα πλαίσια της παράστασης διαμαρτυρίας και συμβολικής κατάληψης
στα γραφεία Διοίκησης της εταιρίας.

Σε συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων, εγγράφων και συναντήσεων του Σωματείου με τη Διοίκηση και πρόσφατα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο, εκφράζουμε για ακόμα μία φορά την ανησυχία και την αγανάκτησή μας για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του έργου, της χρηματοδότησης και της λειτουργίας του φορέα που εργαζόμαστε. Μάλιστα στα πλαίσια της “παράδοσης” στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, έχουν «παγώσει» ή καθυστερούν αποφάσεις ακόμα και για τα αυτονόητα, όπως για σειρά εργασιακών θεμάτων τα οποία χρονίζουν και πιο συγκεκριμένα:
1.Διαπιστωτική πράξη τοποθέτησης των εργαζομένων που επανήλθαν με τη νομοθετική ρύθμιση και ορισμένων ακόμα που εκ παραδρομής δεν είχε κάνει η υπηρεσία (αφορά 204 εργαζόμενους).
2.Αναγνώριση προϋπηρεσίας Δημοσίου όσων έχουν αιτηθεί και αυτοδίκαια δικαιούνται βάσει του Ν.4354/2015 Άρθρο 11.4 (αφορά 16 εργαζόμενους)
3.Εξέταση αιτήσεων αναγνώρισης Μεταπτυχιακών τίτλων(αφορά 8 εργαζ.)
4.Εξέταση αιτήσεων για αναγνώριση Πτυχίων και αλλαγή Κατηγορίας εκπαίδευσης (αφορά 15 εργαζόμενους).
5.Εξέταση αιτήσεων για Άνευ αποδοχών άδειες (αφορά 14 εργαζόμενους).
6.Εξέταση αιτήσεων για προκαταβολή μισθού βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας και Προσωπικού της εταιρίας (αφορά 4 εργαζόμενους).
7.Αναγνώριση της προϋπηρεσίας Μηχανικών από την εγγραφή τους στο ΤΕΕ και της προϋπηρεσίας ιδιωτικού τομέα άλλων ειδικοτήτων (αφορά περίπου 200 εργαζόμενους).
8. Αιτήματα απόσπασης εργαζομένων.
     Επίσης εκκρεμούν θέματα όπως, το Προσοντολόγιο και η Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας γενικότερα, η σύσταση Οργανικών θέσεων,  το Επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς και άλλα θέματα όπως η Συλλογική Σύμβαση, οι Ετήσιες Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών (αφορά περίπου 150), τα αχρεωστήτως εκτός έδρας (αφορά πάνω από 50). Παράλληλα αρκετοί εργαζόμενοι δεν έχουν υπολογιστή εδώ και μήνες !!
Αυτά και άλλα θέματα που άμεσα η έμμεσα επηρεάζουν το έργο και το προσωπικό της Κτ.Υπ. έχουν συσσωρευτεί εδώ και ένα χρόνο με ευθύνη της Διοίκησης, την οποία και έχουμε καλέσει κατ΄επανάληψη να ενημερώσει το προσωπικό. Ως εργαζόμενοι εξαντλήσαμε τα περιθώρια αναμονής και συνεννόησης. Απαιτούμε από τη Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα και έμπρακτα στην επίλυση των παραπάνω θεμάτων και στη διασφάλιση της συνέχειας στα έργα, τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία του φορέα. Μέχρι τότε θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για την διασφάλιση της δουλειάς και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

    Ο πρόεδρος                                                              Ο γεν. γραμματέας
        Μ. Δανδουλάκης                                                             Σ. Παπαδόπουλος

          6977-674562                                                                  6971-900537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου