Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
για την επιχείρηση απαξίωσης του έργου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων
στα πλαίσια παράδοσης στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων

          Το Σωματείο μας με όσες δυνάμεις έχει, συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και την ένταξη των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ σε αυτό.
Η τελευταία πράξη αυτού του «εγκλήματος» στο χώρο μας, παίζεται με ευθύνη της Διοίκησης η οποία δεν παίρνει καμία ουσιαστική απόφαση για νέα έργα και χρηματοδότηση, για προβολή και υπεράσπιση του τρέχοντος έργου αλλά και για βασικά εργασιακά δικαιώματα (διαπιστωτικές πράξεις τοποθέτησης, οργανικές θέσεις, αναγνώριση προϋπηρεσιών, πτυχίων και μεταπτυχιακών, μισθολογικά κ.ά.). Επικαλούμενοι κατά το δοκούν μεταβατική διάταξη του νόμου του Υπερταμείου στην οποία αναφέρεται ότι «Τα Δ.Σ. των εταιριών … οφείλουν ως τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της ΕΔΗΣ, να προβαίνουν μόνο σε πράξεις διαχείρισης και εκπροσώπησης…» έφτασαν στο σημείο με διάφορα προσχήματα, να «παγώσουν» ή να καθυστερούν για μήνες ακόμα και αποφάσεις που αφορούν στην τρέχουσα λειτουργία του φορέα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! Η σχεδιασμένη απαξίωση ενός σημαντικού δημόσιου φορέα, η παράδοσή του έργου και των υπηρεσιών του στην κερδοσκοπία και η ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
Οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ(Κτ.Υπ.) προήλθαν από τη συγχώνευση-συγκόλληση ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ (Μνημόνιο 2) που είχε στόχο της πλήρη απαξίωση και ιδιωτικοποίηση, αλλά και τις απολύσεις. Παρά τις αντιδραστικές Μνημονιακές επιταγές, καταφέραμε με τους αγώνες και τη δουλειά μας, ο φορέας να συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί τον μόνο συγκροτημένο τεχνικό φορέα του Κράτους για την απαλλοτρίωση, μελέτη, κατασκευή, εξοπλισμό και έλεγχο σημαντικών υποδομών του κράτους όπως σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια κ.λπ. Είναι δημόσιος φορέας απόλυτα χρηματοδοτούμενος από το κράτος χωρίς «έσοδα»-κέρδη και ως «περιουσία» έχει εκατοντάδες σχολικά κτίρια & οικόπεδα δεσμευμένα για κατασκευή σχολείων. Είναι πραγματικά εξωφρενική και άκρως αντιδραστική ενέργεια η ένταξη στο Υπερταμείο, που κύριος σκοπός του είναι η μέγιστη εκμετάλλευση ώστε να αποφέρει κέρδη για την αποπληρωμή του «χρέους» και την «ανάπτυξη» των επιχειρηματικών ομίλων. Για το δημόσιο φορέα που εργαζόμαστε, σηματοδοτεί επί της ουσίας την κατάργησή του, την ταχύτατη ολοκλήρωση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης σχολείων, νοσοκομείων, δικαστηρίων και συνολικά των δημόσιων κτιρίων, αλλά και ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων & απολύσεις.
Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι, στις κινητοποιήσεις και τις συναντήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία και κυβερνητικά στελέχη, όλοι μας απαντούν ότι «έχουμε απόλυτο δίκιο που αναγνωρίζουν και οι θεσμοί, αλλά … όποιος φορέας μπήκε δεν ξαναβγαίνει»!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗ του μοναδικού συγκροτημένου τεχνικού-κατασκευαστικού φορέα του κράτους από το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
2.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Δημόσιου χαρακτήρα, των αρμοδιοτήτων, της κρατικής χρηματοδότησης και του έργου μας, στην κατεύθυνση της καθολικής παροχής δημόσιων δωρεάν σύγχρονων & ασφαλών κτιριακών υποδομών (σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια, κ.ά.).
3.ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ της δουλειάς και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

                                                Για το Δ.Σ. του Σωματείου
    Ο πρόεδρος                                                              Ο γεν. γραμματέας
              Μ. Δανδουλάκης                                                                Σ. Παπαδόπουλος

                6977-674562                                                                     6971-900537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου